Innostuin eilen piirtämään pitkästä aikaa fanitaidetta. Otin kuvakaappauksia piirtoprosessista, koska ainakin minua kiinnostaa aina katsella toisten piirtämisen vaiheita ja miten eri ihmiset kuvaa rakentavat. Piirtämisen harrastajalle se on opettavaista. Tiedä sitten, kiinnostaako se muita.

Kuvanen liittyy ylläri pylläri Koga Densetsun uusimpiin käänteisiin. :D

piirt1.jpg

Alkuunsa kuva luonnostellaan. Piirsin Gimpillä vaakasuuntaiseen A4-kokoon 300 dpi resoluutiolla, jotta kuvan voi halutessaan joskus tulostaakin ilman, että se on pieni tai täyttä pikselimössöä. Tämä luonnos oli minusta harvinaisen hieno, sääli, ettei se tule näkymään lopullisessa kuvassa. Käytin puolipehmeää 2 px sivellintä, jonka läpinäkyvyys taisi olla 46% tai jotain sinne päin... Yleensä tekemäni luonnokset ovat paljon karkeampia, mutta nyt innostuin piipertämään.

piirt2.jpg

Seuraavaksi uusi taso päälle ja sinne linet, edelleen 2 px puolipehmeällä, mutta nyt 100% näkyvyydellä. Siirsin Suiginin arpea ja silmää hieman (teen aika usein piirtäessäni suoraan luonnoksen päälle tuommoisia muutoksia, luonnokset eivät ole minulle mitenkään ehdottomia, lähinnä suuntaa antavia..)

piirt3.jpg

Linjojen puhtaaksi piirtäminen tapahtuu zoomaamalla hyvin lähelle kohta kerrallaan aina tarpeen mukaan. Tuossa näkee noita työkaluvalintoja ja tasot vasemmassa alareunassa. (Luonnoksen päällä on tyhjä valkoinen taso, jonka läpinäkyvyyttä säätämällä sain luonnoksen haaleammaksi, jolloin puhtaaksi piirretty viiva on helpompi erottaa siitä.)

piirt4.jpg

Taustalla mallikuva auki Gingapediasta. Nuo Rocketin kuviot eivät jotenkin millään jääneet päähän ja pään muoto poikkeaa aika tavalla tavallisista pystykorvista. (Koirien piirtämisessä ei yhtään auta sekään, että olen viime kuukaudet piirtänyt paljon hyeenoja ja koiriini meinaa tulla koko ajan hyeenamaisia piirteitä. XD)

piirt5.jpg

Linjat alkavat hahmottua. Seuraavaksi alkoi tuskailu Rocketin takajalkojen kanssa, jotka olin luonnostellut päin peetä.

piirt6.jpg

Ratkaisin asian piilottamalla vasemman takajalan osittain Suiginin taakse. XD

piirt7.jpg

Paikkailin koirien reunoissa olevat raot suurennuslasin kanssa ja sain kuin sainkin valittua niitä ympäröivän alueen. Menin alempaan valkoiseen tasoon valinta päällä ja poistin koiria ympäröivän alueen. Näin taustan teko - ellen tee kuvasta läpinäkyvää - helpottuu ajallaan huomattavasti. Voin myös väritystasoissa ylimenneet kohdat poistaa näppärästi palaamalla valkoiselle tasolle, valitsemalla tuon tyhjän alueen ja siirtymällä väritystasoon valinta päällä ja painamalla delete.

piirt8.jpg

Ja sitten piipertämään turkkia! Teen tällaisissa yksityiskohtaisissa töissä useita eri tasoja ja kerroksia, välillä homma muistuttaa jonkinlaista pikkutarkkaa maalaamista. Rocketin pitkää kiharaista karvaa on hauska tehdä tällä tyylillä, mutta epäilen Suiginin menevän vähän tuskaisemmin.

piirt9.jpg

Päätin kokeilla jotain uutta ja lisäsin äskeisten karvojen alle alemman tason, jonne värjäilin noita isoja pintoja. Normaalisti tekisin tämän vaiheen taskemmin, mutta ajattelin, että sävyjen vaihtelu jättää enemmän liikkumavaraa myöhempiä kerroksia ajatellen, tavoitteena vähän elävämpi ja vähemmän maalipurkilla värjätyn näköinen värimaailma.

piirt10.jpg

Yksityiskohtaista kuvaa karvan piiperryksestä. Otan aina yhden sävyn kerrallaan ja käyn koko turkin läpi sillä. Myöhemmin teen saman harmaasävyillä (ja esim. vaaleansinisen) myös valkoiseen osaan turkkia. Tämä on periaatteessa aika pitkäveteistä hommaa, mutta loppupeleissä myös rentouttavaa. Hyvää musaa vaan soimaan ja tuo voi olla jopa hauskaa. (Toisinaan on mukava pysähtyä nauttimaan yksinkertaisesta puuhastelusta, kuten Hopeanuoli-faniyhdistyksen esitteiden leikkelystä.)

piirt11.jpg

Tein ääriviivat sisältävän tason päälle uuden tason, johon lisäsin silmien kiillot ja aloin tehdä harkinnanvaraisia tummenneltuja viivoja. Prosessin aikana teen varmaan näitä tasoja lisää ja piipertelen pikku hiljaa kuvaa kuntoon.

Kuva jäi tosiaan eilisiltana tuohon vaiheeseen, jatkan sitä varmaan tänään. Sitä ennen täytyy kuitenkin lähteä Koivukylän kirjastoon purkamaan siellä viime kuun ollut Ginga-fanitaidenäyttely, jossa mm. aikaisemmin Suiginista ja Takumasta piirtämäni kuva on ollut näytillä monien muiden eri fanien tekemien teosten joukossa:

KarhuJaKoira.jpg

Tästä Rocket & Suigin -kuvasta on tarkoitus tulla tämmöinen vastaava piiperrystyö. Hyvässä lykyssä se ehtii seuraavaan fanitaidenäyttelyyn, missä se sitten järjestetäänkään.