Weed-maratonini jatkuu. Eilen päästyäni osan 15 loppuun ja sen takaosia plaraillessani (ensimmäisellä lukukerralla olen lukenut nekin huolella läpi, mutta nyt olen puputtanut itse sarjakuvaa menemään siihen tahtiin, että Takahashin kertomukset lopussa ovat saaneet jäädä välistä) hoksasin, että perhana, täällähän oli juttua meidän yhdistyksestä! Se pitikin sitten jo ihan nostalgian vuoksi lukea tarkemmin läpi ja näyttää miehellenikin, johon tutustuin vasta pari vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen. Artikkeli on mukava kurkistus Hopeanuoli-yhdistyksen alkutaipaleelle, joten ajattelin jakaa sen myös blogini lukijoiden kanssa! :)

fanitoiminta1.jpg

Alussa on pieni pätkä Weed-mangan suomitoimitukselta. Varsin kauniita sanoja ja tiivistettynä hyvinkin se, mitä seuraavilla sivuilla kerrotaan vähän pidemmin.

Itse artikkelin ovat kirjoittaneet yhdistyksemme ensimmäinen ja pitkäaikaisin puheenjohtaja Ville Karvonen, sekä sihteeriksi minun sihteerikauteni jälkeen (siirryin rahastonhoitajaksi) tullut Antti Kaleva. Kotoisammin NightWolf-_- ja Wolfmenia.

Artikkeli käy läpi yleisesti Hopeanuolen fanitusta Suomessa vuoden 2012 aikoihin, jolloin näin jälkikäteen voisi sanoa fanibuumin olleen kuumimmillaan. Elettiin aikaa Yoshihiro Takahashin ensimmäisen ja toisen Suomen vierailun välillä. Olimme päässeet ihastelemaan Hopeanuoli!musikaalia, roolipelaamaan Hopeanuolta Itä-Suomen metsissä ja saaneet virallisen faniyhdistyksen yhdistysrekisteriin. Tuota voisi sanoa Hopeanuolen suomifanituksen kultakaudeksi. Ginga oli totisesti silloin in.

fanitoiminta2.jpg

Pakko sanoa, että aika kaiholla muistelen noita aikoja, vaikka moni asia on toki parantunutkin. Esimerkiksi valokuvat saattaisivat tänä päivänä olla vähän laadukkaampia, sellaisia, jossa ihmiset katsovat kameraan, eivätkä derppaa.. Ja ompa Ginga Roomkin kehittynyt tuosta Jyväskylän Katsudoconissa otetusta kuvasta.

Tuolta ajalta kaipaan erityisesti sitä aktiivista yhteishenkeä, kun yhdistyksessä oli vielä paljon innokkaita mukana. Emme ehkä olleet niin taitavia kuin nyt, mutta intoa ja tarmoa oli sitäkin enemmän. Väitän kyllä, ettei oma intoni Ginga-toimintaan ole mihinkään kadonnut ja pyörittäisin yhä mieluusti esimerkiksi jutussa mainittua Ginga-kerhoa mielelläni, jos osallistujia miitteihin vain riittäisi. (Eivät ne ihan kuolleita ole ja on niitä täällä pääkaupunkiseudulla ainakin ollut kasvavaa aktiivisuutta viime aikoina.)

Artikkelin kuvien ihmiset ovat kaikki minulle tuttuja, rakkaita ystäviä, joten melkein tulee näitä kuvia katsellessa olo kuin jonkinlaista vanhaa mustavalkoista perhealbumia katsoisi. Vuoden 2012 jälkeen on tapahtunut niin paljon... Tuokin lähti yhdistyksestä.. Ja mitähän tuollekin nykyään kuuluu? Ilahduttavan moni kuvien ihmisistä on kuitenkin vielä mukana aktiivitoiminnassa tai ainakin jäseninä yhdistyksessä.

fanitoiminta3.jpg

Ja olenhan minä tuolla itsekin. Paistinpannu kädessä, Gaia-maskissa. Pidimme Katsudoconissa silloin aika eeppisen ohjelman, johon kuului Gohee, Akakabuto, Hopeanuoli, keisari Gaia ja pari Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n edustajaa. Kuvasimme tuolloin myös yhdistyksen Youtube-kanavalta löytyvän videon Kuhinaa kauppakeskuksessa, jossa Akakabuto riehuu käytävillä ja urheat sankarit yrittävät pysäyttää sen. Akakabuto-asu on muuten sama kuin Hopeanuoli!musikaalissa nähty. Gin ja Gaia -asusteet taas olivat enemmän tai vähemmän Hopeanuoli-larpin peruja.

Muistan, että heitimme kovasti läppää tuosta paistinpannusta. :D

fanitoiminta4.jpg

Vuodet vierivät ja Hopeanuoli-yhdistys kehittyy, muuttuu ja uudistuu. Väki vaihtuu ja uudet tuulet tuovat mukanaan uusia juttuja. Tuon kuvan henkilöistä meitä on enää kolme nykyisessä hallituksessa, pari muuta on sentään jäseninä yhä. 

Tuo Kaksoissola-plakaatti on yhä tallessa yhdistyksen varastossa, vaikka sen tekijä onkin pariin otteeseen kehottanut meitä heittämään sen roskiin. Onhan se vähän reissussa rähjääntynyt, mutta siihen liittyy hyvin paljon muistoja. Sehän on peräisin ajalta ennen yhdistystä, kun olimme Kaksoissola-foorumin miittiporukka.

Myös tuon yhdistyksen logon sisältävän lipun löysin hiljattain yhdistyksen entisen varaston perältä (eli vanhasta leikkimökistäni) ja otin uudelleen käyttöön.

Aloin tuota juttua lukiessani aprikoida, kuinkahan moni Hopeanuoli-fani tuon on loppujen lopuksi Weedin takaosasta lukenut ja onko kukaan tutustunut yhdistykseen sen kautta. Aikamoisena omituisten otusten kerhona me varmaan tuossa näyttäydymme (mikä ei kai muutenkaan ole mikään kovin kaukaa haettu vertauskuva), mutta olisi silti hauska kuulla, onko artikkeli onnistunut houkuttelemaan porukkaa vuosien varrella tutustumaan tai jopa liittymään yhdistykseen.

Tai kuinka moni noin yleensä ottaen lukee mangojen takana olevia juttuja?

Itse aina selaan nuo takasivut ja luen sieltä ainakin Takahashin esseet ja sellaiset, tutkin mainoksetkin läpi. Mangan ilmestyttyä jää aina hirmuinen lukuhimo päälle ja harmittaa aina, kun seuraavaa osaa saa odottaa kuukauden. Onneksi näitä Weedejä saa nyt tahkota läpi monta putkeen... (Olen parhaillani pääsemässä Weedin ja Murder S:n taisteluun.)