Aiemmassa artikkelissani mainitsin ohimennen Gingaa piirtävän Yoshihiro Takahashin esseet, jotka ovat Weed-pokkarien lopussa. Weed-lukumaratonini on nyt edennyt osaan 21 ja tänä aamuna tulin lukaisseeksi tuon artikkelin, jossa Takahashi pohtii oman veriryhmänsä ja luonteensa välistä yhteyttä. Essee kertoi aika mielenkiintoisesta ilmiöstä, johon en itse ainakaan ole aikaisemmin törmännyt. En tiennytkään, että jotkut suhtautuvat veriryhmiin vähän samaan tapaan kuin horoskooppeihin. Itse en edes tiedä omaa veriryhmääni. Se tutkittiin joskus, mutta olen unohtanut sen.

bryhma.jpg

Pieni googlettelu kertoi, että veriryhmien määrittelemät luonteenpiirteet ovat kuin ovatkin aasialainen horoskooppimainen juttu. Aiheesta kertoo mm. tämä MTV:n uutinen. Lainaus:

A-veriryhmä
Hyvät luonteenpiirteet: tuotteliaisuus, luovuus, herkkyys, kärsivällisyys ja vastuullisuus
Huonot luonteenpiirteet: nirsous, itsepäisyys ja kireys

B-veriryhmä
Hyvät luonteenpiirteet: villiys, aktiivisuus, tekeväisyys, luovuus, intohimoisuus ja voimakkuus
Huonot luonteenpiirteet: itsekkyys, vastuuttomuus, pitkävihaisuus ja yllättävyys

AB-veriryhmä
Hyvät luonteenpiirteet: viileys, järkevyys, seurallisuus ja sopeutuvaisuus
Huonot luonteenpiirteet: kriittisyys, kokee vaikeuksia tehdä päätöksiä, huonomuistisuus ja vastuuttomuus

O-veriryhmä
Hyvät luonteenpiirteet: joustavuus, suostuvaisuus, seurallisuus ja optimistisuus
Huonot luonteenpiirteet: töykeys, tylyys, kateellisuus ja ylimielisyys

 

Ihan hauskoja, mutta kuten normaaleissakin horoskoopeissa, jokaisesta meistä löytyy varmaan joku tunnistettava piirre noissa kaikissa. B-veriryhmä kyllä sopii eniten myös minuun, myös A osuu aika nappiin. En tosin tunnista itsestäni nirsoutta tai kireyttä. Muistelisin, että olisin joko A tai AB ja nuo AB:n ominaisuudet eivät kyllä kuulosta minulta yhtään. Minä ja kriittisyys emme ole kovin hyviä juttukavereita keskenämme, olen mielestäni hyvä tekemään päätöksiä, eivätkä nuo hyveetkään ole sanoja, joilla ihan ensiksi lähtisin itseäni kuvailemaan.

Pitääpä joskus selvittää se oma veriryhmä, jos ei muuten niin ihan terveydellisistä syistä, jos joskus sattuisi jotain. Olisihan se toisaalta aika siistiä, jos selviäisi, että olenkin B-ryhmää. Voisin lesoilla sillä, että veriryhmäni on sama kuin Takahashilla, hah hah.

Nuo hänelle sattuneet kömmähdykset kuulostivat jotenkin tutuntyylisiltä, mikä varmaan osaltaan ajoi minut taas blogini ääreen. Juuri tuommoinen tietyntyyppisten ihmisten kritisointi (hups, eihän minun pitänyt olla kriittinen) juuri sellaiselle ihmiselle puhuessa on niin jotain, mitä itsellenikin on tapahtunut. Ja jotenkin tuo läppä Ginga-hahmoista henkilökunnan kanssa kuulostaa hyvin hyvin kesyltä versiolta siitä huulenheitosta, millaista Ginga-miiteissä toisinaan kuulee toisensa hyvin tuntevien fanien kesken.

bryhma2.jpg

Veriryhmiä pohdiskeleva essee on siis Weed 21:n lopussa.

 

Lopuksi Koga Densetsu -fanitarinan tilannekatsaus

Kansikuvasta on pakko hypätä aasinsillalla mieltäni ehkä eniten Ginga-jutuista tässä pari vuorokautta poltelleeseen asiaan: keksin viimeinkin, kenet paritan Suiginille! Heräsin eilisaamuna joskus klo 8 (yleensä nukun puolille päivin), reväytin silmäni auki ja ensimmäinen ajatukseni oli: Se on Rocket! Pomppasin pirteänä vuoteesta (yleensä torkun 1-3 tuntia ensimmäisen klo 9-11 välillä tapahtuvan heräilyni jälkeen) ja ryntäsin availemaan tietokonetta päästäkseni kirjoittamaan. Aamupalaa tehdessäni Yorun ja Suiginin keskustelu pyöri päässäni ja sain kirjoitettua sen pohjalta tämän.

Kyseinen teksti tuskin jää viralliseksi osaksi tarinaa, mutta se toimikoon jonkinlaisena ideointipohjana. Ainakin sen kirjoittaminen oli suunnattoman hupaisaa. Tosin vietin tämän aamun pohtien sille mahdollista jatkoa. Aihe on jotenkin yliherkullinen, kun ottaa huomioon, että Suigin on karski rontti, jonka ymmärrys romantiikasta on jossain hyvin hyvin kankealla tasolla. Ja vielä, kun kuvittelen, miten höntisti Rocket voisi suhtautua Weedin arpinaamaisen äijäsiskon mahdollisiin lähentely-yrityksiin. Olen tästä ideasta niin täpinöissäni, että tuntuu kuin olisin itse ihastunut Rocketiin Suiginin puolesta. Ihanaa, kun jaksaa tällä iällä vielä oikeasti innostua fanitarinoista näin.

Ihmettelen myös, miten minun on yhdenäkin helppo kaikista Koga Densetsun hahmoista kirjoittaa juuri Suiginin rakkauselämästä. Olisihan siellä myös Blanke ja Yoru, kaksi tunne-elämältään vähän normaalimmalla ja vähän naisellisemmalla tasolla olevaa hahmoa. Ehkä vastaus on juuri siinä. Olenhan itsekin näissä asioissa monelta osin varsin epänaisellinen. En ole koskaan ollut sellainen, joka jaksaisi odotella toisen osapuolen aloitetta ja naisille ei oikein ole olemassa mitään kauhean hyvää aloitteellisuuskoodia. Helpompi hoitaa homma herrasmiesmäiseen tapaan. Minun on jotenkin kamalan helppo samaistua Suiginin, joka neitimäisen lirkuttelun tai itsensä tyrkyttämisen sijaan varmaan on kiinnostuksen kohteelleen tavanomaista suojelevampi, sortuu alitajuisesti turhanpäiväiseen voimillaan ja taidoillaan pullisteluun, saalistaa toiselle ruokaa ja sitten loppujen lopuksi vaan täräyttää suoraan, että pitää toisesta. Siinä on sitten Rocketilla ihmettelemistä, höh höh. :D

En kyllä tiedä, tuleeko nyt liian oopeita Ginga-fanihahmoja, jos yhdistetään karhukoirasuvun taito ja rohkeus borzoiden nopeuteen. No, ainakin tulee vähän Orionia ja Koushirouta erikoisempia lapsenlapsia Hopeanuolelle.