Suomen Hopeanuoli-fanit ry julkaisee Tähdenlento-nimistä jäsenlehteä. Sitä on tullut tähän mennessä viisi numeroa ja kuudes on piakkoin tulossa ulos. Sen teemana ovat siperianhuskyt ja muut rekikoirat. Nyt tänä viikonloppuna lehti on yhdistyksen oikolukijoiden tarkastettavana ennen kuin menee vielä tämän numeron taittavalle Spyrolle loppusilausta varten.

tah6_1.jpgTämänkertainen kansi on Kisaragia ja muita huskyja fanittavan NightWolf-_-:n, sekä IsisMasshiron yhteistyön tulos.

Tulevien Tähdenlentojen kansikuvia, julisteita ja muita kuvituksia voi tarjoutua tekemään kuka tahansa Ginga-fani. Foorumilla on parhaillaan aloitettu 2018 narttu- ja saksanpaimenkoira -aiheisten numeroiden suunnittelu, eikä niiden kansikuvilla ole toistaiseksi vielä tekijöitä!

Itsehän pääsin tekemään vitoslehden susiaiheisen kannen yhdessä toisen susiosafanin kanssa. Molossi- ja taistelukoirateemaisen seiskanumeron kansikuvaa taas työstää tämäntyyppisistä koirista kiinnostunut Nara. Tähän mennessä siis kanteen on pyritty saamaan erityisesti kyseisen lehden teemasta innostuneen fanin teos ja sama linja varmaan jatkunee myös tulevaisuudessa, jos aiheista innostuneita tekijöitä vain löytyy. Samaten useamman fanin yhteistyö on aina mukava juttu.

Teemoista, itse odotan kovasti, että joku vuosi saataisiin eläinsuojelua ja sekarotuisia käsittelevä teemanumero. Sen kansikuvaa olisi kiva päästä tekemään. Esimerkiksi Kaibutsu ja monet muut Gingan teemat edustavat nähdäkseni aika vahvasti eläinsuojeluteemaa ja sitä olisi ylipäätään kiva saada enemmän mukaan yhdistyksen toimintaan, kuten alkuaikoina.

Tätä nyt oikoluettavana olevaa kutoslehteä minulla oli tilaisuus päästä tarkastelemaan PDF-tiedostona. En viitsi siitä kovin montaa kuvaa jakaa, koska kyseessä ei tosiaan ole lopullinen versio ja moni juttu saattaa vielä muuttua ennen painoon menoa.

Lehti ilmestyy siis tämän kuun aikana. Se tulee postissa kotiin kaikille yhdistyksen jäsenille, jotka ovat maksaneet vuoden 2017 jäsenmaksunsa. Samaisella jäsenmaksulla saa vielä loppuvuodesta lehden seitsemännen numeron.

Lehden postitustalkoissa saa kyllä aina vähän jännittää, ovatko kaikki jäsenet, joiden osoite on muuttunut, hoksanneet ilmoittaa uuden osoitteensa yhdistykselle. Toki tästä pyritään muistuttelemaan, mutta välistä vähän jänskättää, meneekö jokainen lehti varmasti perille oikeaan osoitteeseen... (Ilmoitus tehdän yhdistyksen sivuilta löytyvällä jäsentietojen muutoskaavakkeella.)

tah6_2.jpg

Tässä kutosnumerossa on monenmoista juttua mm. rekikoiraelokuvista, Weed-musikaalista, Battouga-taisteluliikkeistä, Kisaragin ja muiden huskyhahmojen esittelyitä, juttu Orion-mangasta, rekikoirarotujen esittelyitä, artikkeli metsästyksestä shiban kanssa, puuhapalstaa, Pinkkinuolta.. Todella monipuolinen lehti siis tulossa!

tah6_3.jpg

Omiakin artikkeleitani on mukana. Pinkkinuolen lisäksi perinteinen kolumnini Kutsuhuuto, joka pohdiskelee tällä kertaa sitä, pyörittääkö yhdistystä oikeasti sama pieni sisäpiiri vuodesta toiseen. Toinen kirjoitukseni kertoo rekikoiramixistäni Rokasta, joka löhöää mieluummin sohvalla katsomassa televisiosta luontodokumentteja kuin rehkii pulkan edessä.

Julistetta ei tähän numeroon ole tulossa, mikä harmittaa ainakin minua itseäni. Yhdistyksen Facebook-ryhmässä on tällä hetkellä meneillään kysely, jossa voi kertoa omat toiveensa oheissälän suhteen. Voi olla, että liitämme lehden yhteyteen esimerkiksi yhdistyksen hiljattain julkaisemia Hopeanuoli-keräilykortteja.

Ja hei, jos haluat tämän lehden ensimmäisten joukossa kotiisi ja/tai mukaan suunnittelemaan tulevia numeroita niin kannattaa ehdottomasti liittyä yhdistykseen!