Ajattelin tämänpäiväisessä bloggauksessa kirjoittaa Hopeanuoli-faniyhdistyksen foorumista, joka on yhdistyksen päätöksenteon ja yhteydenpidon sydän. Kun eri puolilla maata asustavat fanit haluavat suunnitella jotain yhdessä, on toteutus paljon helpompaa internetin välityksellä. Toki someryhmät ovat tätä päivää, mutta foorumeille ominainen mahdollisuus pitää vanhatkin aiheet järkevästi löydettävissä on esimerkiksi Facebook-ryhmissä aika mahdotonta. En ainakaan itse äkkiseltään keksi, mikä olisi parempi alusta yhdistyksen päätöksenteolle kuin foorumi, perinteinen keskustelupalsta, jonne on pääsy vain yhdistykseen liittyneillä jäsenillä.

Tämän bloggauksen yhtenä ajatuksena on myös vähän esitellä foorumia niin yhdistykseen liittymistä miettiville kuin niille siihen kuuluville, jotka eivät ole vielä eksyneet kirjautumaan sivuille sisään tunnuksillaan.

Uuden jäsenen liittyessä yhdistykseen hänelle luodaan käyttäjätunnus. Nimimerkkinsä saa valita itse liittymiskaavaketta täyttäessään ja sitä voi myöhemmin vaihtaa halutessaan. Tunnus on voimassa seuraavan kalenterivuoden ajan jäsenmaksun maksamisesta ja ohjeet kunkin vuoden jäsenmaksun maksamiseen ovat foorumissa. Ellei jäsen suorita jäsenmaksuaan vuoden loppuun mennessä, tunnus poistetaan käytöstä. Takaisin on toki aina tervetullut liittymään.

Mikäli tunnus unohtuu, sitä voi kysellä jäsensihteeriltä.

yhdistys1.jpg

Foorumissa on paljon erilaisia osioita, joissa voi osallistua halutessaan suunnittelemaan yhdistyksen erilaisia toimintamuotoja. Myös omia uusia juttujaan voi vapaasti ehdottaa ja pyytää perustettavaksi. Mikäli yhdistykseen liittyisi vaikka innokas kitaristi, joka haluaisi perustaa Musiikkikerhon yhdistyksen musiikinharrastajille, hän voisi ehdottaa sitä Kerhotoiminta-osiossa tai Suomen Hopeanuoli-fanit ry -osiossa (emme ole foorumilla turhan tarkkoja säännöistä ja sen sellaisesta, meno on aika rentoa) ja mikäli yksi tai kaksi muuta tyyppiä kannattaisi ideaa, olisi tuossa Kerhotoiminta-osion alla seuraavaksi Musiikkikerho, johon voisi liittyä erikseen ilmoittautumalla.

Ensi silmäyksellä foorumi voi vaikuttaa sekavalta, mutta jokaisella kategorialla on syynsä. Aiheita on niin paljon, että yhdessä sumpussa ne menisivät nopeasti sekaisin. Jokaisen osion alta löytyy erilaisia keskusteluketjuja, jossa suunnitellaan sen aihealueen juttuja kutakin omassa ketjussaan. Vilkaistaampa vaikkapa Tapahtumat-osiota:

yhdistys2.jpg

Noissa ketjuissa voi sitten ilmoittautua mukaan kyseisiin tapahtumiin. Jokainen jäsen voi myös aloittaa ketjun, jos esimerkiksi oma suosikki-con tai kiinnostava paikallistapahtuma on jäänyt huomiotta. Ketjuissa myös suunnitellaan, mitä yhdistys eri tapahtumissa tekee, sovitaan, kuka hoitaa yhteydenpidon kyseiseen tapahtumaan ja kuka tekee mitäkin esimerkiksi Ginga Roomissa. Yleensä jokaiselle tapahtumalle valitaan erikseen vastaava aktiivi, homma, johon kuka tahansa voi halutessaan ryhtyä.

Kaikki osiot eivät automaattisesti näy kaikille. Esimerkiksi hallituksen alue, ylläpidon alue, Gingaconin conitean alue ja kerhot ovat sellaisia, jotka näkyvät vain kyseisiin juttuihin mukaan lähteneille. Käytännössä kuka vain pääsee noihin mukaan, jos pyrkii vaan. Seuraava Gingaconitea valitaan syyskokouksessa 2017 ja seuraava hallitus kevätkokouksessa 2018. Mukaan voi pyrkiä myös etänä.

Foorumilla on myös rennompi keskustelupuoli:

yhdistys3.jpg

Koska yhdistyksessä on hyvin monenikäistä porukkaa, on haluttu huomioida tasapuolisesti myös nuorempia ja vanhempia ja tarjota heille omia alueitaan. Yhdistyksen Gingarope ei ole harmillisesti ottanut tuulta siipiensä alle ja kaipaisi varmaan uutta aktiivista suunnittelijaa.

Yhdistyksen sivuilta löytyy jäsenille paljon muutakin. Vanhat Tähdenlento-lehdet pääsee lukemaan sieltä PDF-muodossa. Siellä on myös kuvagalleriat, jonne jäsenet latailevat fanitaidetta toistensa katseltaviksi ja kommentoitaviksi:

yhdistys4.jpg

Niin foorumilla kuin chatissakin, on myös käytössä eeppiset Ginga-hymiöt:

yhdistys5.jpg

Välistä foorumilla on ollut hiljaisempia kausia, mutta tällä hetkellä voin ilokseni sanoa sen olevan kohtuullisen aktiivinen. Porukka oikeasti jutteleekin välistä chatissa, uusia keskusteluja syntyy ja vanhoihin tulee uusia kommentteja. Myös yhdistyksen projektit etenevät tai ainakin moni niistä.

Uudet jäsenet tuovat aina tervetulleen raikkaan tuulahduksen tullessaan ja uutta intoa myös vanhempiin jäseniin.

Itselläni tuo foorumi lienee eniten käyttämäni media heti Facebookin jälkeen. Yleensä netin avatessani avaan yhdistyksen foorumin ja Facebookin eri välilehtiin, tarpeen mukaan sitten muita sivustoja, yleensä noissa käytäviin keskusteluihin liittyen. Minulle on tullut myös tavaksi vinkkailla porukalle Messengerissä, jos yhdistyksen foorumilla on jotain vaille huomiota jäänyttä.