Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n Jäsenposti, jonka päätoimittajana olen toiminut alusta saakka, jatkaa kehittymistään entistä monipuolisemmaksi. Nyt uusimman Tähdenlennon mukana ilmestyi yhdistyksen jäsenille myös Jäsenposti kera jäsentyypistä riippuvien liitteidensä.

JP_01.jpg

 

JP_05.jpg

Jäsenet pääsevät lukemaan Jäsenpostin heille kuuluvine lisäosineen myös yhdistyksen sivuilta sähköisenä. Minusta on kuitenkin tärkeää, että lehti tulee myös fyysisenä kotiin niin, että jäsenet kuulevat yhdistyksestä jotain netissä pyörimättäkin.

Jäsenpostin tämänkertaisessa numerossa näkyvät vahvasti Gingaconin tämänvuotinen teemaväri. SHL:n piirtämä hauska kuva Pink Dragonista ja Red Bullista Laumalaisen kannessa antoi kivan mahdollisuuden heittää kehiin kunnon sateenkaariväriteeman kyseiseen lisäliitteeseen. Ensi numeroon tulee sitten varmaan vähän miehekkäämmät värit, mutta tällaista iloisen värikästä tällä kertaa.

Ainakin itse olen tämänkertaisen Jäsenpostin ulkoasuun paljon tyytyväisempi kuin edelliseen. Samat fontit ja perusulkoasu oli toki edellisessäkin, mutta henkilökohtaisesti pidän tästä värimaailmasta ja graafisesta ilmeestä paljon enemmän.

JP_02.jpg

Jäsenposti 1/2019

Vuoden 2019 ensimmäisessä Jäsenpostissa värimaailma oli jotenkin supertylsä ja TukiExtran kullankeltainen tausta loppupeleissä vähän öglö. Tämänkertaisessa TukiExtrassa on lila tausta.

Jäsenpostin sisältö vaihtelee aika vapaamuotoisesti sen mukaan, mitä ajankohtaista on tiedotettavana ja mitä sisältöjä satun sinne saamaan. Tähdenlennon päätoimittajana toimivalta Naralta on tullut muutama hyvä artikkeli Jäsenpostinkin puolelle ja hänen kauttaan olen saanut sinne monipuolisemmin yhdistyksen julkaisuihin annettuja fanitaiteita käytettäväksi.

JP_03.jpgLaumalainen tuo lisää mahdollisuuksia saada useampia jäseniä esille. Se on kohdennettu nimenomaan aktiivisesti toiminnassa mukana oleville aktiiveille, sekä yhdistyksen Retkikassan jäsenille. Toki muutkin kiinnostuneet voivat halutessaan tilata sen osaksi omaa Jäsenpostiaan foorumissa. Yhtenä tavoitteena on juurikin toimia yhteisöllisyyttä lisäävänä tekijänä niille jäsenille, keitä miitit yms. toiminta kiinnostavat, sekä tehostaa tiedottamista.

Ensimmäisessä Laumalaisessa oli mukana yhdistyksen jäsensihteerinä ja verkkosivuista vastaavana toimivan Houndyn haastattelu. Olen sivun muutenvärikkäästä liitteestä poikkeavaan graafiseen toteutukseen tyytyväinen. Myös yhdistyksen medioissa paljon näkynyt Kisaragi pääsi mukaan NightWolf-_-:n kertoessa suittailukuulumisiaan yhdistyksessä ja sen ulkopuolella. Suittailukuulumisia tulee varmasti jatkossakin Laumalaiseen ja tarkoituksena on haastatella eri aktiiveja tuleviin numeroihin. (Otan vastaan myös ehdotuksia siitä, kenen yhdistysläisen haastattelu kiinnostaisi.)

Laumalainen sisältää myös tietoa tulevista miiteistä. Tulevaisuudessa sinne tulee tietoa myös Retkikassan projekteista, kunhan kassan toiminta saadaan kunnolla käyntiin. Tavoitteena on myös raportoida miiteistä ja tuoda esille eri jäseniä omine harrastuksineen.

TukiExtran teemaväri oli tällä kertaa tummanvioletti, mikä toimi minusta omalla tavallaan arvokkaana sävynä tukijäsenten omassa liitteessä. Tällä kertaa TukiExtraan jatkui Jäsenpostin perusosassa ollut Hopeatähti-tapahtuman esittely erillisellä pukunäytösgallerialla. Aikaisemminhan siellä on ollut erinäistä erikoissisältöä, mm. artikkeleita Gingasta ja puuhatehtäviä. Ajatuksena tarjota tukijäsenille vähän vastinetta kiitoksena rahallisesta tuestaan yhdistyksen hyväksi.

JP_04.jpg

Uutta oli myös se, että meillä oli ensi kertaa fani kannessa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Tina osallistui  Hopeatähden pukunäytökseen goottipupuasullaan ja sain luvan käyttää hänen kuvaansa kannessa. Tällainen tyylihän on tuttu monista aikakauslehdistä ja ehdottoman positiivista kehitystä mielestäni myös yhdistyksen julkaisuissa. Esimerkiksi Laumalaiseen voisi tulevaisuudessa miettiä valokuvaa jostain fanista kanteen.

Jäsenpostia tulee todennäköisesti tänä vuonna vielä yksi numero - luullakseni loppuvuodesta ilmestyvän jäsenlehden mukana. Ongelmaksi jäsenpostin kanssa uhkaavat muodostua hyvin kalliiksi nousseet postitusmaksut, yhden numeron postitus maksaa yli sata euroa. Toki, jos Jäsenpostia lähetetään vain Tähdenlennon mukana se vähän syö sen alkuperäistä ideaa, että yhdistyksestä kuuluisi jotain siinä lehtien välilläkin. Tarkoituksenmukaisimmaksi näkisin, että ainakin se kevään ensimmäinen Jäsenposti, jossa on aina jäsenmaksuohjeet, ilmestyisi ennen ensimmäistä Tähdenlentoa ja yksi tai kaksi seuraavaa sitten Tähdenlennon mukana. (Yhdistyksellä palaa tällöin vajaa 500 euroa postituskuluihin vuodessa, jos joku miettii, mihin yhdistyksellä sitä rahaa menee. Siihen päälle painokulut, jotka Jäsenpostilla ovat 100 euron hujakoilla ja Tähdenlennolla 500 euron tietämillä, per numero.)

Mainostelempa tähän loppuun, että otan tosi mielelläni lyhyitä (noin puoli A4:ää) kirjoitelmia, piirroksia, sarjakuvia, valokuvia, yms. sisältöä vastaan Jäsenpostissa julkaistavaksi. Niitä voi lähettää vaikka minulle sähköpostissa affaokami(at)hotmail.com.

Pyrin kehittämään Jäsenpostia kaiken aikaa ja sen vuoksi olisi todella mukavaa kuulla jäsenten palautetta siitä. Toki myös yhdistykseen kuulumattomilta olisi mielenkiintoista kuulla näkökulmia, lisääkö Jäsenposti esimerkiksi mielenkiintoa liittyä Hopeanuoli-faniyhdistyksen jäseneksi ja mitä tuollaiselta julkaisulta toivottaisiin.

Sähköisiäkin julkaisuja yhdistys voi toki nettisivuilleen tuottaa, jos niille löytyy tekijä. Itselläni ei oikein riitä sellaisen tekoon motivaatiota - painotuotteiden teko on minusta huomattavasti mielenkiintoisempaa, kun sen oman kädenjäljen pääsee näkemään fyysisesti. Minä kun olen tällainen vanhanaikainen paperinhypistelijä.