Hopeisilla Sivuilla on nyt melko kattava tietopaketti tästä fanitarinani jatko-osasta!

Innostuin tässä sairasloman ratoksi tekemään kuvituksia Koga Densetsu Yoruun. Ajattelin, että olisi kiva kertoa hieman tarkemmin kuvien taustoista. Tässä artikkelissa käsittelen viimeisintä piirrostani ja kerron sen teosta vaihe vaiheelta.

 

bla_01.jpg

Luonnosteluvaihe. Yleensä teen aika karkeat luonnokset, joiden pohjalta piirrän suoraan puhtaaksi. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Aika usein, jos tästä vaiheesta lähtee tekemään tarkempaa luonnosta, siitä tulee usein parempi kuin se lopullinen "tussattu" versio. Tästä syystä koen yleensä mielekkäämmäksi piirtää lopulliset viivat suoraan karkeaan hahmotelmaan. Tämä säästää myös aikaa. Tämä luonnos on melko tarkka verrattuna karkeimpiin söhryihini, joiden pohjalta olen tehnyt lopulliset viivat. Eritoten käsin piirtäessä luonnokseni ovat yleensä todella epämääräisiä.

Piirrettyäni pari kuvaa liittyen Koga Densetsu Takumaan aloin pohtia, että olisi kiva tehdä piirros Blankesta, Yorusta ja Suiginista. Päädyin tilanteeseen, jossa Blanke on tullut pelastamaan pennut kulkukoirilta ja käskee tyttäriään pakenemaan voidakseen keskittyä pelastamaan Jackin. Tämä on myös viimeinen kerta, kun sisarukset näkevät Blanken elossa. Ajattelin, että tilanteessa varsinkin Yorulle voisi jäädä muisto emostaan suurena soturina, joka ei epäröinyt asettaa henkeään vaaraan ylivoimaiselta vaikuttaneen vihollisen edessä pelastaakseen poikansa. Yoru on sitten ajan kanssa pyrkinyt kasvamaan emonsa veroiseksi soturiksi.

 

bla_02.jpg

Viivapiirros. Tästä saisi kivan värityskuvan! Kokeilin poikkeuksellisesti tehdä taustan tässä kohtaa. Varsinkaan mitään ruohonkorsia en yleensä piirtele viivapiirrokseen, vaan teen taustan aika usein jälkikäteen. Tausta on kuitenkin tärkeä osa kuvaa ja yritän nykyään potkia itseäni vähän panostamaan niihinkin. Olen aina ollut aika laiska piirtämään taustoja. Tämä ainakin elävöittää kokonaisuutta mukavasti.

Pentuja on jotenkin todella vaikea piirtää. Erityisesti Suigin tuotti haastetta. Olisin halunnut häneen vähän lisää Ginmäisyyttä/Weedmäisyyttä. Suigin on jäänyt uhmakkaasti murisemaan heidän kimppuunsa hyökänneille täysikasvuisille koirille. Tällä koitin vähän tuoda ilmi hahmon tuossa kohtaa vielä pimennossa olevaa sukulaisuutta Giniin ja Weediin. (Suigin on siis Weedin kadonnut sisko, jonka Blanke adoptoi löydettyään tämän lumihangesta muutaman päivän ikäisenä.)

 

bla_03.jpg

Väritys. Jotenkin pidän kuvan tästä versiosta eniten. Se on mukavan selkeä ja tunnustan, että mieleni teki jättää se tällaiseksi. Yorun mustien osien kuuluisi oikeastaan olla saman värisiä kuin Blanken turkki, mutta olin juuri värittänyt aikuisen Yorun Raikaken-kuvaan (seuraavassa artikkelissa) tuollaisella sinertävänharmaalla ja se toimi mielestäni kivasti. Tuo väritys tuo enemmän esiin Smithin piirteitä.

Tarina etenee niin, että Yoru ja Suigin pakenevat paikalta ja Blanke jää yksin taistelemaan Yorun veljen Jackin kimpussa olleen kulkukoirarosvojoukon kanssa. Ohun shinobiveteraani löylyttää roskajoukon helposti, mutta siitä paennut luihu akitauros nimeltä Ted valehtelee Suiginille ja Yorulle jengin tappaneen Blanken ja Jackin. Yorusta ja Suiginista tulee Tedin käskyläisiä vähän samaan tyyliin kuin Mel oli Bluen juoksupoikana. Jossain kohtaa Suigin kyllästyy (hieman samantyylisesti kuin Hookin veli) ja alkaa uhoamaan Tedille, jolloin tämä löylyttää pennut. Paikalle ilmestyy Kyoshiro laumoineen ja antaa Tedille selkään. Yoru ja Suigin liittyvät hänen laumaansa.

 

viimeinen.jpg

Varjostus. Kuva saa lopullisen muotoonsa. Päätin vasta tässä vaiheessa, että ilta olisi laskeutumassa. Sitä olisi oikeastaan kannattanut miettiä jo väritysvaiheessa, olisin ehkä valinnut hieman eri sävyt esimerkiksi ruohikkoon ja Suiginin turkkiin. Lisäsin Suiginille myös tiikeriraidat, koska tykkään korostaa, että sillä perkele on sellaiset!

Blanke ei enää löydä tyttäriään löylytettyään kulkukoirat. Hän vie Jackin Kogaan veljensä Tesshinin hoiviin ja lähtee vaeltelemaan pitkin maita ja mantuja etsien kadonneita pentujaan. Aikaa kuluu ja Blanke törmää Hougenin laumaan. Nähdessään ylipäällikkö Ginin näiden vankina Blanke raivostuu ja syöksyy pelastamaan tätä välittämättä seurauksista. Hougen alaisineen tappaa Blanken. Hurja taistelu kuitenkin valaa rohkeutta Hougenin joukkoon päätyneisiin Ohulle yhä uskollisiin sotureihin. Lefty, Tommy ja Rossi hautaavat Blanken Hougenilta salaa ja rohkaistuvat tämän esimerkin myötä myöhemmin auttamaan Johnia, Hiroa ja Reikaa pakenemaan. (Yksi esimerkki siitä, miten olen fanitarinassani pyrkinyt myötäilemään ja täydentämään alkuperäistä Ginga-saagaa.)

Yoru ja Suigin kuulevat vasta myöhemmin Blanken kohtalosta. Kyoshiron yhdistäessä voimansa Weedin kanssa heistäkin tulee Ohun sotureita - mitä he oikeastaan olivat jo syntyjään. Luonnollisesti sisarukset ovat täysillä mukana sodassa Hougenia vastaan kostaakseen emonsa kuoleman. Kogien myötä myös Jack tavataan uudelleen, joskin tämä on Kogassa alkanut kasvaa perin omituiseen suuntaan.