weedit.jpg

Oletteko koskaan kokeilleet lukea putkeen kaikkia Hopeanuoli- tai Weed-mangoja? Se on yllättävän rentouttavaa puuhaa! :D

Luin tässä hiljattain Hopeanuoli-mangan uudelleen läpi ja olen odotellut sopivaa hetkeä Weedin aloittamiseen. Sellainen tuli yhdenäkin eilen, kun minulta loppuivat Soturikissat kesken. Oli pakko saada jotain eläinaiheista luettavaa ja kun romaanipuolella ei ollut enää jäljellä kuin keskeneräinen Potter-maratonini, päädyin kahmaisemaan Weed 1 -mangan hyllystä. Olihan tuo tärkeää siltäkin osin, että saan Yoru-sarjan alkupään istumaan yhteen Weedin tapahtumien kanssa.

En muista, olenko lukenut Weedejä läpi aiemmin muuten kuin sitä tahtia, kun ne ovat ilmestyneet. Hopeanuolen olen muistaakseni lukenut kerran aiemmin sen ilmestyttyä ja siitäkin on jo vierähtänyt tovi. Nyt eilisen aikana tuli vedettyä rennolla meiningillä osat 1 - 11, enkä edes mitenkään käyttänyt siihen koko päivää, illan ainoastaan.

weedit2.jpgUudet lukukerrat ovat minusta aina jännittäviä, koska niissä huomaa yksityiskohtia, jotka ensikerralla kenties jäivät huomiotta tai jotka ovat päässeet unohtumaan. Kuinka moni muistaa esimerkiksi, että Ben laulelee jotain omituista laulua harhautuessaan vahingossa Johnin ruumiin luo ja pelästyttää samalla Weedin porukan pakosalle? Entä Kyoshiron kertoman tarinan sankari-Kogasta, joka pelasti kylän rosvoilta?

Minua vähän ärsytti se, miten seniilejä Benistä ja Smithistä oli Weedissä tehty - eihän Smith ainakaan ole paljoakaan Giniä vanhempi ja esim. Akame oli tätä paljon vanhempi ja on täydessä toimintaterässä vielä Last Warsissakin.

Weedin alussa Smith on ihan diu diu. Siis jotenkin sekavan oloinen, lähtee ikään kuin vahingossa harhailemaan, eikä ole hoksaavinaan Weedin nähdessään tämän ja kadottamansa Sakuran välistä yhteyttä. Toisaalta, Smith terästäytyy huomattavasti matkatessaan Ohua kohti. Olisiko tämä voinut olla jossain lääkepöhnässä? Kenties ihmiset voisivat syöttää särkylääkettä jälkihoitona etutassun amputoinnista ja tämä olla syynä siihen, ettei Smithin ajatus oikein enää luista?

Homma on aika oleellinen fanitarinani osalta, koska tällä hetkellä suunnitelen, että Blanke jättää heidän poikansa Jackin Smithin huomaan ennen kuin tämä suuntaa kohti Ohua. Eli Jack olisi ikään kuin Smithin ja Merin mukana näiden saapuessa Ohuun. Kenties nuo voisivat törmätä sen jälkeen, kun Smith oli jo lähtenyt ihmisten luota?

Hoksasin myös Weediä lukiessani, että Hida-vuoristo - jossa niin Sakuran kuin fanitarinani Blankenkin pennut syntyvät - on itse asiassa paljon lähempänä Shigaa ja Kogaa kuin Ohua. Näin ollen ainakin Yorun ja Suiginin päätyminen Shigaan Ohun sijasta on melko loogista. Sen sijaan Jackille tulee melko outo lenkki, jos haluaisin hänet Kogaan. Kenties Jack voisi sittenkin päätyä sinne suoraan, kuulla Tesshin-enoltaan tämän uskomuksen Smithin petturuudesta ja katkeroitua Ohulle? 

weedit4.jpg

Toisaalta haluaisin kovasti säilyttää Koga Densetsu Yorussa alkuperäistä Ginga-tunnelmaa nostalgisine rotkon yli loikkineen. Toisaalta taas, tapahtumien sijoittaminen eri paikkaan Weedin tapahtumien kanssa antaisi enemmän tarinallisia vapauksia ja mahdollisuuden täydentää Ginga-versumissa olevia aukkoja, kuten Kyoshiron lauman syntytarinaa.

Kyoshiroon ja Kogaan liittyvät jutut ovat toki Smithin lisäksi suurennuslasin alla nyt, kun luen tuota sarjaa läpi fanitarinaani ajatellen. Kyoshiron suhtautuminen Kogiin ja tiedot niistä tulivat vähän puun takaa. (En aina muista, miten jutut mangassa menevät, kun animeahan sitä on tullut enemmän katsottua. Olen kuitenkin ajat sitten linjannut, että kirjoitan Koga Densetsua mangan mukaan silloin, jos se ja anime ovat ristiriidassa.) Joka tapauksessa mieleeni juolahti, että Yoru olisi voinut jopa syöttää kyseisen tarinan Kyoshirolle laumoineen siinä toivossa, etteivät rämäpäiset laumatoverit lähde Kogan maille rettelöimään ja saa surmaansa.. Tähän voisi istua yksiin se, jos Jack perinteitä vaalivine Koga-jengeineen olisi jo osa Tesshinin porukkaa.

Pitääpä kehitellä.

weedit3.jpg

Weed-manga on noin yleensä lukukokemus, jota suosittelen kelle tahansa Gingasta tykkäävälle, olipa sitä aiemmin lukenut tai ei. Se on tarinana oikeasti paljon parempi kuin Weed-anime, tekee monille hahmoille paljon enemmän oikeutta (eikä suinkaan vähiten Weedille itselleen) ja piirtotyylikin on tietysti parempi.

Kertokaa kokemuksia, oletteko muut lukeneet mangoja koskaan putkeen ja millaisia havaintoja olette tehneet uusilla lukukerroilla?

Entä te, jotka työstätte omia fanitarinoitanne, onko sarjan uudelleen lukeminen tai katsominen auttanut?