Ajattelin tänään omistaa postaukseni pienille iloille, mitä Hopeanuoli-faniyhdistys tuo tullessaan.

Jälleen tänään pääsin seuraamaan jo varsin yleiseksi muodostunutta mukavaa tapaa, jossa jäsenet onnittelevat syntymäpäiväänsä viettävää jäsentä yhdistyksen chatissa. Sitä varten on jopa tehty useampi oma hymiönsä, jossa Hopeanuolella, Goheella ja herra Takahashilla on synttärihattu päässään:

synttarit.jpg

Tämä on minusta pieni mukava ele, jonka koen lisäävän yhdistyksen yhteisöllisyyttä. Läheskään aina päivänsankari itse ei välttämättä näe noita onnitteluita. Uskon kuitenkin, että se on mukava yllätys, jos sattuu syntymäpäivänään foorumilla käväisemään. Foorumissa myös näkee, kun lähestyviä synttäreitä on ja paljonko henkilö täyttää. Niissä näkyy kivasti sekin, miten monenikäistä porukkaa sieltä löytyy.

Myös se, että Facebookin Messenger-chattimme on nykyään melko aktiivinen ja porukka puhelee siellä niitä näitä, tuo mielestäni mukavaa yhteisöllisyyslisää yhdistykseemme. Jutella voi niin Gingasta kuin kaikesta muustakin elämässä, omia kuulumisiaan, jne. Esimerkiksi tässä hiljan Etelä-Suomen yli pyyhkineet ukkosmyräkät olivat puheenaiheena ja kun jengiä on eri puolilta Suomea, siinä kuuli heti, missä myräkkä oli käynyt ja missä ei.

esitteet.jpg

Yhdistyksen esitteiden suunnittelu, tulostelu ja leikkely ovat niinikää mieluista puuhaa ainakin minulle itselleni. (Kuvan Gingacon-mainokset ovat Spyron käsialaa.) Välillä mainoksia on hyvä päivittää, kun yhdistyksen toiminta kehittyy ja saadaan esimerkiksi uutta kuvamateriaalia... Materiaalit-osiosta kuka vain jäsen voi printata noita ilmoitustauluesitteitä, tulostaa, leikata ja viedä ilmoitustaululle.

Esitteiden suunnittelua voi myös harrastaa kuka tahansa ja postata tulostusvalmiit esitteet niiden omaan alaboardiin foorumin painotuotteiden suunnitteluosiossa. Taitto-ohjelmat ovat toki erinomaiset niitä tehdessä, mutta olempa ainakin minä vääntänyt niitä toisinaan kasaan ihan Gimpilläkin.

ilmmainos.jpg

Tekemäni A6-kokoinen ilmoitustaululappu, joka sopii laitettavaksi esim. markettien muovitasuihin. (Lataa täältä.) Kuvan on piirtänyt Euva.

ilmmainosss.jpg

^Toinen tekemäni mainos, joka mainostaa erityisesti jäsenyyttä ja sen etuja. Tätä on jaossa mm. A6-koon flaierina coneissa ja siitä on myös A4-versio. (Sen voi ladata tulostettavaksi täältä.) Kuvat on piirtänyt Fjalle, logo on Euvan käsialaa ja taustan vuorikuva on luvallisesti otettu joko Pixabaysta tai Pexelsistä, en muista kummasta.

ilmmainossssss.jpg

^ Spyron suunnitteleman Gingacon-mainoksen pohjalta tekemäni ilmoitustauluesitteen tulostusversio. (Lataa täältä.) Ketkun on piirtänyt Nara ja nuo pienet Ginga-hahmot puolestaan ovat Fjallen käsialaa.

Yhdistyksellä on nykyään materiaalipankki, jonne näitä yhdistyksen käyttöön tehtyjä piirroksia ladataan ja kuvankäsittelijät voivat sitten hyödyntää niitä tarpeen mukaan. Sekä piirtäjät, kuvankäsittelijät, että lappujen jakajat saavat tästä aktiivisuuspisteitä, joilla taas saa alennuksen jäsenmaksuun ensivuoden alusta.

Mielestäni noiden esitteiden leikkeleminen on suunnattoman rentouttavaa puuhaa. Pidän myös laputtamisesta ja tässä suhteessa minulla on pääkaupunkiseutu, toisinaan koko Suomi, temmellyskenttänäni. Sillä aikaa, kun muut jahtaavat älylaitteineen uusia Pokemoneja, vipellän itse metsästämässä uusia ilmoitustauluja, jonne jättää vinkkejä yhdistyksemme olemassaolosta ja Gingaconin tulosta. Siinä saa samalla liikuntaa, raitista ilmaa ja oppii tuntemaan eri paikkoja. Joskus olen esim. koulun jälkeen hypännyt randomiin bussiin, odottanut, että näen esim. kaupan tai koulun, jäänyt pois, laputtanut siellä olevat ilmoitustaulut ja jatkanut matkaani seuraavalla bussilla. Hauska seikkailu.

boosteripaketit.jpg

Vastaavia puuhasteluita on toki muitakin. Esimerkiksi Fjalle on askarrellut meille Ketkusta ja Detrahin taiteilemista kuvista magneetteja yhdistyksen tapahtumamyyntiin. Omana tämänhetkisenä projektinani ovat nyt nuo keräilykorttien booster-pakat, joita olen jo pussitellut kolmisenkymmentä. Myös niiden ja muiden Hopeapuodista lähtevien tilausten pakkaaminen kirjekuoriin ja vieminen postiin on hommanani - joskus viihdytän itseäni taiteilemalla lähtevään kirjekuoreen Hopeanuolen tai jonkun muun hahmon.

pelihuone.jpg

Foorumilla on myös erilaisia hauskoja juttuja, kuten esimerkiksi pelihuone. Siellä on kaikenlaisia hauskoja juttuja, joihin on kiva aina välillä käydä ottamassa osaa. Omia suosikkejani ovat Wikipedialla / Hikipedialla / Gingapedialla pelattavat pelit, joissa pitää esim. muodostaa outo bändi tai keksiä Gingalle kummallinen lisäosa.

pelihuone2.jpg

^ Eräs pelissä saamani vastaus.

Myös foorumin muut keskustelut ovat nykyään mukavan aktiivisia. Varttuneiden alueella voi esimerkiksi puhua työelämästä, opiskelusta, sekä vaikeammista aiheista, kuten vaikka terveydelliset asiat. Tietyssä mielessä kirjoitaminen paikkaan, jossa kaikki jäsenet ovat omalla nimellään yhdistykseen rekisteröityneitä, tuntuu luontevammalta kuin foorumilla, jossa kaikki ovat vain omalla nimimerkillään.

hopsu-keskustelut.jpg

Gingasta luonnollisesti riittää puhetta. Yhdistyksen foorumi on aika rento, mitä tulee sääntöihin. Ginga-keskusteluille on toistaiseksi vain yksi board, jonne voi aloittaa kaikki keskustelut aina Daisuken kulmakarvoista päätyen Orionin parhaisiin sivuhahmoihin. Henk.koht. nautin tuosta rennosta menosta ja siitä, ettei aina tarvitse niin kovasti miettiä, mihin postaa minkäkin asian. Tai no, joskus täytyy, mutta monesti se on aika itsestäänselvyys, esim. "Haluan puhua Yamatosta, se on sarja, joten postaan sen Hopeanuoli-keskusteluihin" tai "Minulla on uusi painotuoteidea, postaan sen painotuotteiden ideahautomoon.." (No okei, olen ollut mukana suunnittelemassa osioita, niin ehkä minulla on tässä pienoinen "kotikenttäetu" niin sanotusti.. XD)

Tällaiset pienet kivat asiat eivät toki yksinään muodosta kellekään syytä lähteä yhdistykseen. Koen kuitenkin, että erilaiset mahdollisuudet sosialisoitua, puuhastella ja viettää aikaa täydentävät kivasti niitä isoja syitä - ja kenties loppupeleissä ovat yhdessä yski isoimpia syitä - miksi on kivaa kuulua Suomen Hopeanuoli-fanit ry:hyn.