Tässä kuluneen vuoden aikana innostukseni ja kiinnostukseni Gingaa kohtaan on palaillut maltilliseen tahtiin. Asiaa useamman kuukauden mielessä pyöriteltyäni laitoin vapun jälkeen jäsenhakemuksen menemään. Tauko teki selvästi hyvää, koska olin kasvanut niin kiinni yhdistykseen. Nyt foorumin avaaminen tuntui freesiltä ja selailin sitä aika innolla ensimmäiset illat. Olen todella iloinen siitä, miten hyvin asiat siellä rullaavat uusien aktiivien voimin. Paljon eri projekteja on toteutettu niinä vuosina, kun olin poissa ja uusia on rauhalliseen tahtiin vireillä.

bannuface.jpg

Eräs projekti, mikä itseäni (entisenä pääjärjestäjänä ja projektin alullepanijana) erityisesti kiinnostaa, on tietenkin Gingacon. Olen yhdistyksessä mukana olevien tuttujen kautta hieman kuulostellut, millaiset uudet tuulet tapahtuman suhteen puhaltavat ja oli ihan kiinnostavaa päästä lukemaan tulevista suunnitelmista. Olen iloinen, että Gingacon aiotaan edelleen järjestää ja että tapahtumaa halutaan kehittää. Hopeanuoli ja eläintarinat halutaan vahvemmin esiin ja näen tässä aikeessa paljon hyvää. En nyt paljasta julkisesti keskeneräisiä suunnitelmia sen tarkemmin (enkä niistä kovin tarkkaan tiedäkään, kun en toistaiseksi ainakaan ole mukana coniteassa), mutta sanon yleisellä tasolla, että tunnepuolelta muutokset toki hieman kirpaisevat. Huomaan olevani aika kiintynyt vanhanmalliseen Gingacon-konseptiin, vaikka uskon toki muutoksen olevan hyvästä. Olihan sen ajatuksena alkujaan olla nimenomaan Hopeanuolicon.

66419575_358390588168899_367705565842754

Muisto vuosien takaa, meikäläinen mainostamassa vuoden 2019 Gingaconia - en valitettavasti muista, missä tapahtumassa.

Näillä näkymin Gingacon järjestetään vuonna 2024 jossain pääkaupunkiseudulla, mutta tarkempi ajankohta ja paikka ovat vielä auki. Itse olen ajatellut osallistua sinne ohjelmapitäjänä, ensisijaisesti varmaan Harrastusseura Revontulta edustaen. Yritän nyt ainakin toistaiseksi pysytellä irti mistään isommista vastuutehtävistä Hopeanuoli-faniyhdistyksen puolella, koska minulla on niitä Revontulessa aika paljon. (Toimin puheenjohtajana, taloudenhoitajana, Pörröconin ja Tenguconin pääjärjestäjänä, Fanitorin tila&ohjelmavastaavana, Reposen taittajana ja päätoimittajana, ja Eläintarinakerho Pörrön puheenjohtajana.) Tällä hetkellä isoin homma on ensi viikonlopun Akakabutocon, jossa toimin toisena pääjärjestäjänä.

A4.jpg

Tämä pieni kirjastotapahtuma on tosiaan Harrastusseura Revontulen järjestämä. Eläintarinakerho Pörrö antaa myös mahdollisuuden tehdä erilaisia Ginga-aiheisia juttuja. Toki niihin on luontevaa pyytää myös Hopeanuoli-faniyhdistystä mukaan. Tällä kertaa heillä on siellä yhdistyspöytä. Samoja aktiiveja toki on molemmissa yhdistyksissä, mutta Revontulen puolella niitäkin, joita Hopeanuoli ei niinkään kiinnosta.

Revontulessa pidän joustavasta mahdollisuudesta kokeilla ja tehdä erilaisia kulttuurijuttuja monipuolisesti. Oltuani lähes 10 vuotta yhteen sarjaan keskittyvässä yhdistyksessä se on ollut mukavaa vaihtelua ja tuonut monipuolisuutta omaan harrastamiseen.

Olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten monta (7-8) Revontulen aktiivia innostui tulemaan lyhyellä varoitusajalla pikkuiseen Akakabutoconiin, osa kauempaakin. Minusta tämä on uusi mielenkiintoinen tapahtumakonsepti, jota haluan ilman muuta lähteä kehittämään ja järjestää uudelleen! Pahisten on jo korkea aika saada oma tapahtuma ja kuten Pörröconissa pitämäni pahisluennon yleisö melko yksimielisesti totisi, Akakabuto on mitä ikonisin pahishahmo. Olen myös kovin innoissani tapahtuman t-paidoista, jotka saadaan huomenna painosta.